Ruilen en retourneren

Ben je niet tevreden over je aankoop bij Atelier NJ? Dan kun je deze retourneren of ruilen.

 • Atelier NJ hanteert een bedenktijd van 14 dagen op reeds aangekochte producten. Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Na het kenbaar maken van je herroeping heb. je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Je kan ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt.
 • Je kunt je artikel gratis terugbrengen in onze kliniek in Hoorn.
 • Online bestellingen kun je ook terugsturen.
 • Verzendkosten voor retouren met pakketpost zijn voor eigen rekening.
 • Een online bestelling welke je zelf hebt opgehaald in onze kliniek kun je gratis retour brengen in onze kliniek. Je kunt deze ook per pakketpost retourneren. De verzendkosten zijn dan voor eigen rekening.

Retourneren bij Atelier NJ

 1. Retourneren in de winkel
  • Je kunt je aankoop binnen 14 dagen gratis retourneren in de kliniek. Neem je kassabon of (online) orderbevestiging mee.
  • Je hoeft je orderbevestiging niet te printen. Je hoeft je retour ook niet vooraf aan te melden. 
  • Wij betalen het gehele aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de herroeping mededeling. Wij mogen echter wel wachten met de terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd.
  • Een online bestelling die je zelf hebt opgehaald in onze kliniek kan je het makkelijkste retour brengen in onze kliniek. Je kunt deze ook per pakketpost naar ons versturen. De verzendkosten zijn voor eigen rekening.

 2. Artikel retour sturen met pakketpost
  Heb je je pakket via pakketpost ontvangen of je online bestelling in de kliniek afgehaald? Je kunt het dan binnen 14 dagen via pakketpost aan ons terugsturen.
  • We verzoeken u ons retourformulier (onderaan de pagina) te downloaden en in te vullen. Of stel ons via een andere ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte dat u de overeenkomst wilt herroepen.
  • Verpak het product, (indien redelijkerwijs mogelijk) in ongeschonden originele verpakking.
  • Knip ons retouradres van het retourformulier (zie bijlage onderaan de pagina) en plak dit op je pakket. 
  • Voeg het ingevulde retourformulier of de andere dubbelzinnige verklaring én je originele aankoopbewijs toe aan je retourzending. Zonder dit formulier weten we niet van wie het geretourneerde pakket is en aan wie we het bedrag kunnen terugbetalen. 
  • Geef het pakket af bij jouw gewenste pakketdienst. 


Tip: bewaar je verzendbewijs goed. Hier kunnen we naar vragen als je contact met ons opneemt over je retour. 

Wij betalen het gehele aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de herroeping mededeling. Wij mogen echter wel wachten met de terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd.

Retourkosten: voor eigen rekening.

Retouradres
Atelier NJ B.V.
Nieuwe Steen 52       
1625HV Hoorn

Terugbetaling

Wij betalen het gehele aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de herroeping mededeling. Wij mogen echter wel wachten met de terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd.

We betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke aankoop hebt betaald, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd.

Voorwaarden voor retourneren aankoop via webshop

Vanwege een verschil in wetgeving gelden er andere voorwaarden voor het retourneren van producten die je gekocht hebt in een van onze winkels of via onze webshop. Hieronder vind je de uitleg over het retourneren van producten die gekocht zijn in de winkel en producten die gekocht zijn via onze webshop.

Het online aangekochte product dat je wil retourneren dient ongebruikt, onbeschadigd en verpakt (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele (onbeschadigde) verpakking te zijn. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Je kunt je artikel binnen 14 dagen retourneren. Download hiervoor ons retourformulier onderaan de pagina. Je kan ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt.

Wij betalen het gehele aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de herroeping mededeling. Wij mogen echter wel wachten met de terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd.

Is je product kapot geleverd?

We doen er alles aan om je bestelling snel en onbeschadigd bij je thuis te bezorgen. Mocht er desondanks toch een artikel beschadigd zijn of ontbreken, dan lossen we dat natuurlijk zo snel mogelijk voor je op. Neem hiervoor contact met ons op.

Ruilen

We kunnen een thuisbezorgd artikel helaas niet voor je ruilen. Stuur het artikel naar ons op en bestel zelf het juiste nieuwe artikel. 
In de winkel kun je een artikel uiteraard wel ruilen.

Wil je het artikel ruilen omdat we een verkeerd artikel hebben geleverd? Neem dan contact met ons op.

U kunt ook gebruikmaken van het “Europees modelformulier voor herroeping” om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

U mag eventueel wel uw adresgegevens alvast invullen, maar enige andere aanpassingen of toevoegingen (zoals “bestelnummer”) zijn niet toegestaan.